„Prožíváme nejkrásnější měsíc v roce. Všechno kvete a my křesťané si v těchto dnech připomínáme význam Panny Marie,“ zahájil své kázání P. Tomáš Strogan.

Jako předchozí roky přišlo i procesí poutníků z Němčic nad Hanou. Polední déšť sice mnohé odradil, ale trojlístek skalních farníků přinesl ozdobený kříž až ke kapličce. Že se letošní mše s poutí musela obejít bez perníkových srdíček, napečených sladkostí, sousedského posezení a skákacího hradu pro děti nikomu nevadilo. Tradiční hudební doprovod Ladislava Gazdaga a sester Rubanových ale chybět nemohl.

„Je to první, pokoronavirová akce v naší obci. Počasí přeje, lidé se i přes omezení sešli a tradice mše u kapličky byla dodržena,“ sdělil Deníku starosta obce Dušan Svozílek.

Jednou za rok se v Dlouhé Vsi rozezní zvon. Většinou, kromě zahájení mše, oznamuje příchod teplého počasí. Tento rok ale zazněl i na znamení konce nouzového stavu. 

Prohlídka Arcibiskupského zámku v Kroměříži bez průvodce
Návštěvníci si vychutnali atmosféru zámku. V tichu a vlastním tempem
Redaktor Deníku Karel Rozehnal našel v okolí Stínavy na Prostějovsku na staré vrbě dvě obří plodnice sírovce žlutooranžového
Redaktor Deníku našel u Stínavy dva gigantické sírovce, pochutnal si na řízcích