„Aktuálně jsem na turné, během kterého jsem dosud vystoupil na dvou základních školách. Ale už předtím jsem měl za publikum děti," vyjádřil se zpěvák před koncertem.

Ten se uskutečnil ve čtvrtek po desáté hodině v zahradě organizací Jistota a Lipka. Z obou pak dorazily desítky posluchačů, mezi nimiž byl také desetiletý Dan, který shodou okolností zrovna slavil narozeniny. Martin Šafařík mu tak se svým kolegou zahráli píseň od Janka Ledeckého Proklínám.

Zazněly však i další písničky, částečně z tvorby zpěváka, některé pak taky přebrané od jiných interpretů. Při zpěvu se dostalo také na angličtinu a jeden pár dostal příležitost si s Martinem Šafaříkem zazpívat.

„Vždy zpíváme, pak povídáme. Snažím se i zapojit lidi z publika," prozradil ještě před vystoupením. I tuto skutečnost ocenila ředitelka školy Jistota Marie Turková. Především ale to, že dětem a mládeži zpříjemnil Martin Šafařík den.

„Sám se nabídl, že přijede a zadarmo zahraje. Oslovili jsme tak i Lipku, aby se i oni na něj přišli podívat. Je úžasné, že dorazil a vystupuje. Děti mají hrozně rády hudbu," vyjádřila se ředitelka ke čtvrtečnímu koncertu.