Před kapkami nervózního závodnického potu na trenářéru Ecce Homo ve Šternberku chrání chladné prostory kláštera, kde je umístěn. Kdo se chce naopak spíš zahřát, může vyrazit na výšlap po Stezce v oblacích na Dolní Moravě.

OLOMOUCKO:

Wakeboarding na stěrkovně Náklo

Popis: Svištět až 35 kilometrovou rychlostí po vodní hladině na wakeboardu nebo lyžích mohou lidé, kteří zavítají do Wake Parku Náklo. Začátečníci využívají zkušební jízdy, které trvají pět nebo deset minut, ostřílení jezdci zdolávají na dráze i dvě překážky.

Cena: 120 Kč / 5 minut, 200 Kč / 10 minut

Otevřeno: po, út, st, čt, ne: 10.00 – 20.00, pá a so: 10.00 – 22.00 (rozhoduje počasí)

Ecce Homo simulátor ve Šternberku

Popis: Profesionální trenažér, který simuluje jízdu na slavné trati, mohou zájemci osedlat v prostorách bývalého augustiánského kláštera. Nechybí ani smyky nebo ztráta trakce, což jiný simulátor neumožňuje. Nejrychlejší časy se zaznamenávají do mistrovství parku.

Cena: 50 Kč (dospělý), 20 Kč (děti)

Otevřeno: út-pá: 10.00 – 17.00, so-ne: 9.00 – 18.00

Bobová dráha v Hlubočkách

Popis: Jediná korytová dráha na Moravě a třetí nejdelší se sjezdem něco málo přes kilometr rozevlaje jezdcům vlasy při rychlosti až 60 kilometrů za hodinu, pokud si troufnou. Rychlost projetí sedmnácti zatáček si koriguje každý podle sebe.

Cena: 80 Kč / dospělý, 120 Kč (dospělý a dítě)

Otevřeno: po-čt, ne: 10.00 – 19.00, pá-so: 10.00 – 20.00

PROSTĚJOVSKO:

Dračí lodě na plumlovské přehradě

Popis: Návštěvníci plumlovské přehrady mají možnost vyzkoušet si tréninkovou jízdu na dračí dvanácti a půlmetrové lodi pro dvacetičlennou posádku. Při nevšedním zážitku si příchozí zájemce užije jízdu v posádce a synchronizované pádlování.

Cena: zdarma

Otevřeno: st: 18.00 – 19.00, ne: 16.00 – 19.00

PŘEROVSKO:

Polárium v Teplicích nad Bečvou

Popis: Chladová terapie, která využívá vlivu nízkých až extrémních teplot kolem mínus 120°C na organismus. Tělo se díky mrazu prokrví, zrychluje vyplavování škodlivých produktů metabolizmu, urychluje hojení zranění a odstraňuje pozůstatky zánětů.

Cena: 270 Kč (60 Kč zapůjčení oděvu)

Otevřeno: út, čt, pá, so: 16.00

ŠUMPERSKO:

Stezka v oblacích na Dolní Moravě

Popis: Na vrcholek vyhlídková stavba poblíž horské chaty Slaměnka nedaleko horní stanice lanovky Sněžník vozí lanovka, kdo chce, může jít pěšky nebo jet na kole. Je vysoká 55 metrů a její součástí jsou adrenalinové atrakce včetně stometrového tobogánu.

Cena: 290 Kč (dospělý s lanovkou), 190 Kč (děti s lanovkou)

Otevřeno: po-ne: 9.00 – 20.00

Sešup na koloběžce v Koutech nad Desnou

Popis: Koloběžkáři si užijí nejdelší sjezd v České republice. Z vodní elektrárny se mohou návštěvníci svézt na půjčené koloběžce po sedmnáctikilo­metrové trase, která vede kolem dolní i horní nádrže. Nechybí ani výhled na Praděd a další jesenické hory.

Cena: zdarma (s vlastní koloběžkou, případně půjčovné)

Otevřeno: kdykoli (s vlastní koloběžkou, případně půjčovné)

Termální park ve Velkých Losinách

Popis: Jako jediný v České republice nabízí relaxační a regenerační vodní svět a bazény napuštěné přírodní termální vodou. K dispozici je devět bazénů, jeden speciální průtočný. Nechybějí dva tobogany, divoká voda, jeskyně, vodopád, chrliče a hřiby.

Cena: 330 Kč / 3 hod, 500 Kč / celodenní (dospělý), 270 Kč / 3 hod, 400 / celodenní (zlevněné)

Otevřeno: po-ne: 10.00 – 21.00