„Cena za padesátimetrový bazén by přesáhla čtyři sta milionů korun a byla by na hranici únosnosti rozpočtu. Proto jsme se rozhodli vybudovat plavecké dráhy poloviční," konstatoval náměstek prostějovské primátorky Zdeněk Fišer.

Informaci o tom, kolik tímto krokem radnice na výstavbě a provozu bazénu ušetří, magistrát nezveřejnil. Zpráva zklamala očekávání řady milovníků plavání.

„To je pro mě novinka. Padesátimetrový bazén by se v Prostějově hodil, s tím, že má být kratší, nesouhlasím," reagovala třeba prostějovská plavkyně Dana Zbořilová, která zdolala kanál La Manche.

Bývalá základní škola na Husově náměstí v Prostějově se stala dějištěm vědecko-zábavné akce, Velikonočního jarmarku vědy a techniky.
Jarmark trochu jinak: místo velikonočních vajíček nabídl pokusy

„Samozřejmě by s větším bazénem byly větší náklady. Ale byl by zase více využívaný," dodala.

Ještě z jiného pohledu hodnotí rozhodnutí radních opoziční zastupitel Jan Navrátil, který se už dříve angažoval při zachování plovárny v Kostelecké ulici.

„Před volbami si vzpomínám na schůzku, kde se zástupci všech stran shodli, že v Kostelecké ulici vznikne padesátimetrový bazén. Místo koupaliště v Kostelecké vznikne ovšem Národní olympijské centrum. A teď v krasickém aquaparku bude z padesáti slibovaných metrů najednou jen pětadvacet. Rozhodnutí jsou v rozporu s deklarací všech stran," poznamenal Jan Navrátil.

Restaurace U Tří bříz v Prostějově
Salmonela v prostějovské restauraci: hosté skončili v nemocnici, včetně dětí

Součástí rozšířeného areálu v Prostějově-Krasicích má být kromě stávajícího nekrytého aquaparku i wellnes centrum a bazén. Ten postupně nahradí městské lázně na Floriánském náměstí v centru Prostějova.

„Technologie používané v současných lázních jsou poplatné době jejich vzniku na začátku šedesátých let. Strop, stěny, izolace, zde všude kondenzuje voda," řekl.

„Lázně jsou morálně zastaralé. Nemají čím nalákat rodiny s dětmi, setkávají se ve vodě kondiční plavci s dětmi. Zastaralé je i zázemí wellnes," konstatoval ředitel domovní správy Vladimír Průša. Rozšířený areál v Krasicích by zábavu pro děti i moderní relaxační prvky měl nabízet. 

Aktivista Jakub Čech
Další bod pro Jakuba Čecha, usvědčil radní z přestupků