Nemoci srdce? Zabojujte!

Prvním krokem k dlouhému životu může být změření cévního věku. Zjistíme tak, jak na tom je naše srdce. Cévní věk souvisí s kardiovaskulárními chorobami, které jsou v současnosti brány jako civilizační onemocnění.

"Čím více jsou cévy zanesené a tužší, tím vyšší vykazují cévní věk. V naší lékárně pacientům změříme, jak staré jsou jejich cévy v porovnání se skutečným věkem, a můžeme tak odhalit riziko případného vzniku kardiovaskulárních chorob,“ uvádí Mgr.Patricie Kopečná z lékárny U černého Orla v Prostějově.

Pokud tedy začnete zvýšený cévní věk snižovat, můžete předejít infarktu i ateroskleróze (kornatění tepen, pozn. redakce).

Stop zadýchávání!

Častá sedavá zaměstnání způsobují špatnou kondici. Nestačíme s dechem při chůzi do schodů i rychlejším pohybu a bereme to jako nutné zlo našeho každodenního fungování. Co když se však zadýcháváme z úplně jiného důvodu?

„Jedním z nejzávažnějších plicních onemocnění je chronická obstrukční plicní nemoc, která se stala u nás i ve světě čtvrtou nejčastější příčinou úmrtí," varuje Patricie Kopečná. Prevence je proto velmi důležitá.

Zjistěte, jak na tom opravdu jste

V rámci prevence bude probíhat měření cévního i plicního věku po celé republice. Tato každoroční akce nás v Prostějově čeká v týdnu od 4. do 9. listopadu.

"Na měření se můžete dostavit přímo k nám, do lékárny U černého orla, kterou najdete v centru města. Měření je bezbolestné a trvá několik minut. Výsledky se dozvíte ihned. V soukromí s vámi pak zkonzultujeme váš zdravotní stav a doporučíme další postup," upřesňuje Patricie Kopečná, která tuto akci spolupořádá již třetím rokem.

"Na měření je kvůli vysokému zájmu potřeba rezervace. Zajistit místo si můžete buď na tel: 582 345 003, na emailu: orel@vasesrdcovka.cz nebo osobně. Za měření cévního věku zaplatíte 100 korun, plicního věku 70 korun a pokud se podrobíte oběma měřením, čeká na vás příjemná cena: 150 korun," uzavírá magistra farmacie. 

Plicní věkZdroj: archiv akce

Jak staré jsou vaše cévyZdroj: archiv akce