Bezplatná služba má posloužit jako rádce a zdroj informací.

"Pacientky zde mohou s týmem odborníků konzultovat veškeré své problémy a muži i ženy se mohou ptát na všechny otázky, které je napadnou,“ říká Miloslava Zlevorová, primářka Oddělení klinické onkologie Nemocnice Prostějov.

Primářka Oddělení klinické onkologie Nemocnice Prostějov Miloslava ZlevorováZdroj: Nemocnice Prostějov

Primářka Oddělení klinické onkologie Nemocnice Prostějov Miloslava Zlevorová. Autor: Nemocnice Prostějov


Pacientky, které přicházejí na screeningové vyšetření do prostějovské nemocnice, se nejčastěji ptají na to, zda je vyšetření bezpečné, spolehlivé, jak často jej lze opakovat nebo kdy mohou podstoupit ultrazvuk jako samoplátkyně. Při zjištění nádoru se pak zajímají o samotnou léčbu a její úspěšnost.

„Dosud jsme tyto problémy s pacientkami konzultovali pouze v nemocnici. Navíc řadu žen další dotazy napadnou až poté, co opustí ordinaci, nebo doma. Nová poradenská služba jistě ušetří ženám čas a v mnoha případech i pomůže. Řada z nich se také někdy stydí o některých svých problémech hovořit,“ doplňuje primářka.

Vizualizace Galerie Prostějov
Smlouva s Manthellanem je neplatná, tvrdí právní kancelář


Veškeré dotazy jsou na webu poradny zveřejňovány anonymně, pokud nechce tazatelka svoje jméno zveřejnit. V databázi dotazů a odpovědí bude také možné vyhledávat.

„Věříme, že pacientky tuto naši novou službu ocení. Našim cílem je spokojená a informovaná pacientka," dodává Miloslava Zlevorová. 

Mamární on-line poradnu najdete ZDE