Na vině je stav dřevěných zábran, které sráz s Hloučelou dole a cestou nahoře dělí. Část klád tvořících zábranu je totiž ztrouchnivělá, v jednom místě pak úplně chybí.

„Na Hloučele by se našly i další problémy. Děti jsou však rychlé, mohly by v místě snadno spadnout. Proto by měl vlastník něco s tímto stavem udělat," uvedla například Jana Štafová.

Podobného názoru je také provozovatel občerstvení U Mazánka, které se nachází několik set metrů od místa s chátrajícími zábranami.

„Ten, pod koho zábradlí spadá, by s jeho stavem měl něco udělat," vyjádřil se Zdeněk Gongor směrem k vlastníkovi.

Tím je Magistrát města Prostějova, respektive Lesy města Prostějova. Od společnosti se však nepodařilo získat vyjádření.

„Pan Vrba (ředitel prostějovských lesů, pozn. red.) je na dovolené, otázky kolem biokoridoru na by zodpověděl jen on," bylo redakci sděleno po zavolání do sídla firmy.

Radnice: Vyzveme k opravě

K záležitosti však podala informace mluvčí radnice Jana Gáborová. Podle ní už se problémem chátrajících zábran magistrát zabývá.

„Tuto část lesoparku Hloučela mají v nájmu Lesy města Prostějova a loni jsme s nimi již opravu dřevěného ohrazení řešili. Pokud se jedná o další zábrany, vyzve Odbor správy a údržby majetku města Lesy města Prostějova k jejich opravě," sdělila přes e-mail.

To, kdy by k dalším úpravám mělo dojít, však neřekla.

Zatímco zábrany chránící především malé děti od pádu chátrá, u mnoha jiných míst je to naopak.

V biokoridoru jsou například k nalezení nová odpočívadla z kmenů stromů, díky ekocentru Iris pak přibývají také hmyzí domy a naopak mizí odpadky z porostu.

Od roku 2013 se pak navíc lidé mohou projet po cyklostezce směřující od jízdárny Cavalo na Tichou.

„Cyklostezka je pěkná, jen by mohla vést až na Olomouckou ulici," řekla Jana Štafová.