V centru Prostějova se renomované restaurace s vyhlášenými kuchyněmi mnoha hostů nedočkaly. Celodenní přeháňky a teploty pod patnáct stupňů lidi ke stolům nepřitáhly.

Trochu veseleji bylo ve Smržicích Na Kocandě, kde se na oběd či dršťkovou strávníci zastavili.

"Přes poledne to bylo slušné. Na jídlo lidé přišli. Na pivo dojdou až na večer, to je ale normální," hlásila servírka Lucie.

Alf a Javier na pivku

Hasit nevysychající žízeň přišli štamgasti do hospody U Anděla ve stejnojmenné pasáži.

"Lahváče už nás nebaví. Přišli jsme na točené do skla, když už konečně otevřeli. Ta pauza byla nekonečná, denně jsem z balkonu se slzou v oku pozoroval zavřenou hospodu," sdělil Deníku jeden ze stálých hostů s přezdívkou Alf.

K optimální teplotě se museli propít.

"První bylo teplejší, druhé už bylo pitné a třetí dechberoucí. Chlaďák se potřeboval asi po té době dostat do optimální provozní teploty," doplnil vedle sedící Alfův parťák Javier a oba jednohlasně dodali: "Tak jsme otevřeli, teď půjdeme něco zařídit, vrátíme se a myslíme, že dnes už i zavřeme."