Přes třicet zájemců o návštěvu farmy s chovem skotu se sešlo před radnicí ve Vrchoslavicích. Výprava se vydala ovocnou alejí mezi poli k farmě. Postupně se přidávali další opozdilci. A tak když na mostní váze všechny příchozí zvážil vedoucí farmy Roman Palát, mohla tunová výprava zamířit k hlavnímu taháku dopoledne, k nejmenším telátkům.

Pokaždé se na této akci objeví i nové tváře. Nejinak tomu bylo i letos. „Přečetli jsme si upoutávku v Deníku, zaujala nás a tak jsme se sem s rodinou vydali,“ vysvětlil obědkovický starosta Rostislav Němec, jak se o akci dověděl.

„Tady to smrdí!“ prohlásila po příchodu do stáje jedenáctiletá Ella.

„Nee, tady to voní po telátkách,“ prosazovala opačný názor sedmiletá Eliška a hned se k ní přidávaly ostatní děti. Po prohlídce teletníku, dojnic a dojírny přišel všem vhod horký čaj. Hlavní zootechnik Roman Palát vzal kytaru a dojírnou zazněly osvědčené hitovky. Po soutěži v krmení a rozdání sladkých odměn už nezbývalo, než se s farmou a milým průvodcem rozloučit.

Červené nosíky doma zbledly, vůně živočišné výroby už taky vyvanula, ale zážitky ze setkání s živými zvířaty snad v paměti dětem zůstanou. (adp)

Divadelní ples v Němčicích
Divadelní ples v Němčicích přinesl zábavu v domáckém duchu
FRONTA NA MASO. Vepřové hody myslivců z Přediny se těšily velkému zájmu.
V Dobrochově si pochutnali na zabíjačce. Pašík měl čtvrt tuny