„Odbočit z Valenty na Olomouckou směrem do Tesca je o nervy. Pokud zrovna nezastaví dopravu na Olomoucké chodci na přechodu a člověk nevjede do křižovatky, tak je to na dlouhé lokte. A to nemluvím o dopravní špičce, kdy je to v nadlidských silách," popsal svou zkušenost Radek Palátný.

„Chtělo by to provoz křižovatky upravit. Vím, že se kdysi mluvilo o kruhovém objezdu, ale asi z toho sešlo. Všude po městě se staví a někde jsou i zbytečné, ale tady by se hodil. Podle mě by to hodně urychlilo dopravu," myslí si.

S odbočením mají problém i řidiči autobusů městské hromadné dopravy.

„Mají problém v najíždění od sídliště E. Beneše na Olomouckou ulici. Doleva se téměř podle zkušeností řidičů nedá odbočit," nechal se slyšet ředitel autobusové divize FTL Jiří Hloch.

Světla doporučila i komise

Provoz na křižovatce mají šoférům ulehčit semafory. Ty by na křižovatce mohly řídit dopravu v průběhu příštího roku.

„Umístění semaforů na křižovatce ulic Olomoucká a Edvarda Beneše doporučila komise dopravy. Reaguje tak na podměty obyvatel sídliště i řidičů, kteří si stěžují na špatný výjezd," řekl náměstek primátora Zdeněk Fišer.

Zároveň dodal, že signalizační kabely vedou i na zmíněnou křižovatku.

„To už jsme dělali při rekonstrukci Olomoucké ulice. Instalace světelného signalizačního zařízení by však byla samostatnou investiční akcí," uvedl náměstek primátora.

Semafory mají nahradit kruhovou křižovatku, kterou zde před lety chtěla radnice vybudovat. Nakonec však od tohoto nápadu upustila. Důvodem je nedostatek prostoru pro její výstavbu.

„Tato možnost už zřejmě padla. Vyrostla zde restaurace a pro rondel zde jsou stísněné podmínky," vysvětlil Zdeněk Fišer. Semafory by mohly fungovat na křižovatce příští rok.