Oproti Tovačovu, kam se na výlovy přišly podívat tisíce lidí, se však výlovy na Prostějovsku dělaly v menším měřítku.

„Osazujeme sportovní revíry a na to nám stačí naši chlapi. Neděláme kolem toho poutě jako třeba na Hradeckém rybníku. A ani neplánujeme děla," vyjádřil se hospodář Moravského rybářského svazu Pavel Kosek.

Ten potvrdil, že po výlovu má celá řada rybníků v okolí Prostějova.

„Máme za sebou akce na rybnících v Hamrech, Dětkovicích, Čelechovicích a také jsme lovili v drozdovickém rybníku. Žádné stánky nebo atrakce kolem toho nebyly, maximálně jsme prodávali jiným rybářským organizacím z Moravy," sdělil hospodář.

Podle Ludmily Dvořáčkové je přitom škoda, že se podobné akce nedělají také v blízkém okolí Prostějova.

„Vím o tom, že na Tovačově kolem toho bývá velká sláva. Proč nemůže něco takového být i tady?" ptá se a říká, že by se v tom případě chodívala na výlovy dívat.

Dříve přitom navštěvovala ty na Podhradském rybníce.

„Myslím si taky, že se málo ví o tom, kdy a kde se takové akce konají," domnívá se.

K problematice výlovů se vyjádřil i Jan Šmíd z Rybářské bašty u Šmídů, konické restaurace, která se specializuje na pokrmy z ryb.

„Na výlovy moc nechodím, ale byl jsem se podívat třeba v Šumvaldu jak to tam vypadá. Ale pro restaurace to stejně není moc zajímavé. Díky různým hygienickým předpisům si stejně nemůžu přijít na výlovy nakupovat do restaurace," říká a dodává, že díky tomu kupuje především ve velkoobchodech.