Je tu však několik možností, jak se projet na kole a spojit výlet s koupáním v opravdu průzračné přírodní vodě. Jednou z nich je přírodní zatopený lom na konci obce Výkleky.

Azurově průzračnou vodu využívají lidé z okolí nejen ke koupání, ale vzhledem ke své hloubce jej vyhledávají též sportovní potápěči z širokého okolí. Pouze na jedné straně je pozvolný a mělký přístup do vody a tvoří jakousi přírodní pláž (pozor, koupání je zde na vlastní nebezpečí!).

Příjezd autem je možný, ale nejvíce se sem jezdí na kole. Od Hranic je nejkratší cesta po cyklostezce přes Rybáře, zde přejedete na pravý břeh Bečvy a pokračujete polní cestou na Familie, dále přes Jezernici, Loučku, Bohuslávky, Veselíčko, Svrčov a Výkleky. Podobně lze navázat z Lipníka či Oseka.

Z Přerova je to blíže přes Žebračku, Prosenice, Buk a Lazníky. Pro pěší je nejbližší východisko autobusová stanice Velký Újezd, lze dojet autobusem i přímo do Výklek. Nejbližší železniční stanice je Osek nad Bečvou. Odtud pokračovat silničkou do Veselíčka a pak červenou značkou k rybníkům a zelenou na Svrčov a dál vpravo stále po silnici do Výklek.

Zpět možno projít kolem větrného mlýna do Tršic (na autobus) nebo přes Buk do Prosenic. Vzhledem k tomu, že jde převážně o silnice a silničky, je tato trasa nejvhodnější pro cyklisty, kteří v horku využijí osvěžení v podobě koupání v přírodě.