Vrahovická jednotka dobrovolných hasičů přitom patří k nejdůležitějším v celém regionu.

"Zásahová jednotka má dvacet členů. Musíme vyjet do pěti minut od vyhlášení poplachu v počtu nejméně čtyř lidí," doplnil velitel Vantuch.

"Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Vrahovice, je jednou z nejdůležitějších jednotek v rámci plošného pokrytí okresu Prostějov. Pro nás je důležitá v tom, že když vyjede prostějovská profesionální jednotka, tak Vrahovičtí zajišťují základní bezpečnost všech obyvatel města," sdělil Marek Sobek, ředitel územního odboru Prostějov HZS Olomouckého kraje.

Vrahovičtí tak mohou užívat nové prostory, jejichž rekonstrukci financovalo největší měrou město Prostějov.

"Já si práce dobrovolných hasičů vážím a mám z toho radost. Dobrovolníci z Vrahovic jsou důležitou součástí celého záchranného systému. Jsem rád, že mají konečně kulturní prostředí odpovídající 21 století. Jsou tu i některé věci, které jsou ještě potřeba dodělat. Věřím, že se nám to podaří do konce roku," komentoval prostějovský primátor František Jura.

Zbrojnice prošla celkovou rekonstrukcí včetně přístavby zázemí (sociální zařízení, šatna, sklad), proběhla kompletní výměna a doplnění rozvodů elektro, slaboproudu, vody a kanalizace a došlo k zateplení objektu. Dále byla provedena výměna střešní krytiny a doplněna střešní konstrukce. Upraveny byly i dvorní části.

Celkové náklady se vyšplhaly na 10 milionů korun, z toho šest milionů zaplatilo město Prostějov, zbylá částka byla pokryta z dotací.

1. Z pramene které říčky se na tomto místě můžete napít?
Máme pro vás 10 fotohádanek z Prostějovska. Odhalte je a vyhrajte super časopisy
Hanácké slavnosti jsou v plném proudu.
Prostějovské hody přilákaly na náměstí tisíce návštěvníků. Podívejte se