Na úvod také poprosil přítomné, aby měli na paměti hlavně zdraví.

„Chtěl bych připomenout, že florbal není hokej. Jedná se o bezkontaktní sport," zdůraznil a dotkl se tak faktu, že mnozí účastníci turnaje jsou buď rekreačními hráči nebo je pro ně florbal novinkou. V tělocvičně se však spolu neutkali pouze příslušníci Armády České republiky. 102. průzkumný prapor generála Karla Palečka, který akci uspořádal, totiž pozval i několik hostů.

„Zúčastnili se policisté i hasiči. Příspěvky rodičům postižených dětí jsme vybírali formou startovného na turnaji i dobrovolnými příspěvky. Přispěl také bývalý prostějovský primátor Miroslav Pišťák," informoval jeden z pořadatelů Václav Malát.

Dodal také, že se nejedná zdaleka o první podobnou událost a florbal není jediný sportem, v němž poměřily jednotky vojáků či hasičů své síly.

„Pravidelně akci pořádáme od roku 2009. Za tu dobu jsme vybrali zhruba dvě stě tisíc korun. Peníze pak poskytneme pokaždé jiné organizaci a k různým účelům," vysvětlil.

Čtvrtečního turnaje se zúčastnil také Bohuslav Ponížil.

„Byl jsem zrovna služebně mimo a tak jsem se dostal k přihlášení na turnaj přes telefon. Florbal zrovna nedělám, ale dělám aktivně jiné sporty a tak jsem se dnes také zapojil," řekl muž. Zároveň také prozradil, že jeho jednotka nepřispěla na charitu pouze formou startovného.

„Rozhodli jsme se, že z fondu roty dáme také nějakou částku," uvedl. Společně se spoluhráči i protihráči mohl přispívat i během turnaje. Výsledek byl pořadatelům akce známý kolem třetí hodiny odpoledne. Jak ale zdůraznil nastoupeným účastníkům turnaje René Sabela, tentokrát nebylo nutné zvítězit a získat pohár, ale pomoci a přitom prožít příjemný den.