„U všech případů jsme byli brzy a následky jsme zvládli rychle zlikvidovat,“ konstatoval Pavel Hutyra, velitel hasičské stanice v Prostějově.

Zdravotníci kvůli větru vyjížděli ráno na prostějovskou tržnici. „Padající kus plechu způsobil ženě tržnou ránu na hlavě,“ upřesnil ředitel prostějovské záchranky Pavel Holík. Jinak podle něj k žádné vážnější události nedošlo.

Hasiči už v brzkých ranních hodinách museli odstranit strom, který spadl přes silnici u Suchdolu. Kolem poledne pak vyjížděli ke stejným případům, jenž se staly u Hrubčic a poblíž Prostějova, konkrétně na silnici mezi Domamyslicemi a Tichou na mostě přes říčku Hloučelu.

„Silnice na Tichou byla přes poledne více než hodinu neprůjezdná,“ upřesnil Hutyra. Na kruhovém objezdu v Plumlovské ulici odkláněli dopravu městští strážníci, ve směru od Tiché se řidiči točili před mostem a vraceli se nazpátek.

Instruktor autoškoly i se svým žákem v kabině při otáčení na nezpevněné cestě zapadl se svým nákladním autem do pole a musel počkat až ho hasiči vytáhnou.

Velitel hasičů, kteří zasahovali na mostě nad Hloučelou, se při odjezdu usmál: „Myslím, že kvůli větru budeme ještě dneska vyjíždět.“

Nárazový vítr však výrazné zdržení dopravy už nezpůsobil. „Spadlé stromy dopravu nikde vážně neohrozily,“ potvrdil v podvečerních hodinách operační důstojník prostějovské policie. „Směna je v obvyklém počtu, pokud nebude deset případů naráz, tak všechno zvládneme,“ ujistil velitel prostějovských hasičů Pavel Hutyra.