„Nejdřív jste sklízeli Müller Thurgau a Zweigeltrebe. Rýnský ryzlink šel až jako poslední,“ uvedl Vladimír Daněk, který má vinaření se svým přítelem jako koníček. Při závěrečném stříhání hroznů museli za den obejít 867 hlav, laicky řečeno téměř devět stovek keřů vinné révy. „Po čtyřech letech pěstování máme konečně slušnou úrodu. Před tím to bylo v podstatě jen o dřině,“ přiznal Daněk s tím, že první rok bylo révy tak málo, že za čtvrt hodiny nebylo už co sklízet. Víno vyrobené z hroznů prý oba nadšenci nikomu neprodávají. Lahve vypijí společně s rodinou nebo kamarády. „V okolí Prostějova bylo dřív pár vinic, ale teď už není žádná. Pokud vím, tak nejbližší vinohrad je momentálně v Drysicích u Vyškova,“ podotkl Vladimír Daněk.