Na návštěvníky čekal bohatý program a na čarodějnice nelehké úkoly. Musely totiž zvolit tu nejkrásnější z nich a zároveň mezi sebou poměřit síly v různých soutěžních disciplínách, jako bylo například házení žabky do rybníčku.

Pro malé čarodějnice a kouzelnice bylo připraveno i strašidelné sklepení, o zábavu na nádvoří zámku se postarala divadelně hudební skupina Kašpárek v rohlíku.

Po setmění nechyběla ohňová show v podání žonglérů z Vyškova a po ní vzplála malá vatra, která se tradičně zapaluje na obranu před zlými silami.

Na slet čarodějnic se připravovala Vanda Kožušníková se svými dcerami dvě hodiny.

„Docela mi dalo zabrat, než jsem nás všechny namalovala a oblékla," řekla se smíchem maminky pětileté Nikoly a sedmileté Terezy.

„Dcerám se líbily soutěže a hlavně čarodějné sklepení, kde se ale trošku bály. Akorát mi vadí, jak se na všechno musí čekat fronty, ale to už k takovým akcím patří," dodala.

„Prostor na zámku má své kouzlo, ale bohužel není nafukovací. Jsem rád, že nám vyšlo počasí a lidé se sešli v hojném počtu," zhodnotil Marek Otruba ze Spolku Plumlovských nadšenců, který letošní patnáctý ročník Sletu čarodějnic pořádal.