Přímo v Prostějově si situace vyžádala zásah hasičů u několika domů s uvolněnými plechy či celou střechou. V centru města ve Vodní ulici spadl na vozidlo strom, ale vše se obešlo bez zranění. Odpoledne hasiči zasahovali také na střeše prostějovských městských lázní a v Kostelecké ulici museli zajistit uvolněnou krytinu hrozící pádem na komunikaci.

Vichřice způsobila uvolnění střech i v obcích Zdětín, Přemyslovice či Mostkovice, kde u jednoho objektu došlo k pádu vikýře a části plechu.

Ve Skřípově pak na jeden z domů spadl strom a ve Vrahovicích se uvolnila krytina na garážích. V Klenovicích na Hané zase hasiče zaměstnaly spadlé dráty elektrického vedení a v Držovicích pád štítové stěny.

V sobotu se na plumlovském zámku konala tradiční halloweenská akce.
Plumlov ožil halloweenským veselím

Silný vítr přinesl problémy i řidičům. Stromy ze silnice musely složky hasičského záchranného sboru odstraňovat v Prostějově Čechovicích, v Malém Hradisku nebo v Horním Štěpánově.

Problémy se nevyhnuly ani dálnici D46 u Brodku u Prostějova, kde ráno okolo deváté hodiny narazil do spadlého stromu vůz. Pád stromu poškodil také několik zaparkovaných aut v Plumlově.

Situace se neuklidnila ani v podvečer. „V drtivé většině šlo o popadané stromy, většina jednotek je stále v nasazení a postupně přejíždí od událostí k novým případům,“ hlásil okolo osmnácté hodiny Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí olomouckých hasičů, kteří jen na Prostějovsku evidovali víc než sto výjezdů.

Neděle 29.10.2017 - silný vítr zastavil vlaky, chaos na hlavním nádraží Olomouc
Kolaps na koridoru Praha - Morava, zpoždění přesáhla čtyři hodiny