"Zakrojíme ze srdíčka, plecinko je jako cukroví, přidáme ještě jablíčka s křenem a to bude mňamka," podobnými průpovídkami dráždil Václav chuťové buňky hladových zákazníků čekajících na dobroty vytažené z kouřích kotlů a k dobré chuti hrála kapela Sláva band.
Husu nebo kačenu si dávají všichni, na Hloučele se už několik let slaví Martin zabíjačkou.
"Zabili jsme dvě prasata z přeštického chovu. Ze zabíjačky se stává hezká tradiční akce, další plánujeme na únor. Děláme ji tedy dvakrát do roka," komentoval provozovatel oblíbeného občerstvení Pavel Matoušek a pokračoval: "Podle počtu lidí, kteří došli je vidět, že je o podobné akce pořád zájem. Zabíjačka na Martina je naším záměrem. Svatomartinskou husu si můžete dát v každé restauraci ale svatomartinského čuníka pouze u nás na bistru."
Pestrá nabídka vepřových specialit musela uspokojit každého masožravce.
"Máme tři druhy polévek, jitrnice, tlačenku, jelita, ovárek nebo škvarky. Všechno z vlastní výroby pod bedlivým dozorem Václava. Ten ale tentokrát spíše ochutnával a radil. Ochutnávání především ohnivé vody mu šlo náramně," smál se svému parťákovi Matoušek.
Do Vánoc už budou pouze dvě akce. Doby, kdy se stalo Bistro U Matesů vzorem letních občerstvení s celozimním provozem pro celou republiku jsou už naštěstí pryč.
"Už je všechno otevřené a bez omezení. Bistro otevřeme pouze při akcích. V sobotu 3. prosince slavíme Mikuláše a o čtrnáct dní později, opět v sobotu (17.12) bude nadělovat Santa Claus. Jinak budeme mít i stánek na náměstí s naším unikátním punčem," uzavřel Pavel Matoušek.