Středomoravská nemocniční se rozhodla tuto novinku nabídnout jako doplňkovou službu laboratoře v Nemocnici Prostějov.

Oddělení laboratorní medicíny v Nemocnici Prostějov zvýšilo před velikonočními svátky kapacitu provedených vyšetření a je tak každý den schopno vyhodnotit přes dvě stě vzorků.

„Rozhodli jsme se proto jako doplňkovou službu nabídnout možnost nechat se vyšetřit také samoplátcům, tedy lidem, které k vyšetření neindikuje lékař či hygienik, ale kteří mají sami zájem nechat se otestovat. Laboratoře Oddělení laboratorní medicíny Prostějov zároveň garantují, že nedojde k prodloužení vyšetřovacího času u vzorků od indikovaných pacientů. Cena vyšetření je 2.900 korun,“ uvedla předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční Marie Marsová.

Rezervační systém covid.zarezervujse.cz pro plošné testy na koronavirus
Nával na rezervaci na testy, během chvilky bylo plno na několik dní

Samoplátci se na rozdíl od indikovaných pacientů nemusejí k odběrům předem objednávat. Stačí přijít v provozní době odběrového místa. Na pokladně v dané nemocnici zaplatí zájemce poplatek a s dokladem pak přijde na odběrové stanoviště.

„Výsledek je k dispozici do druhého dne od provedení testu. Negativní výsledek zašleme klientovi SMSkou či emailem dle jeho volby. O pozitivním výsledku jej dle předpisů musí informovat nejdříve příslušná hygienická stanice,“ doplnila Marie Marsová.

Provozní doba odběrových míst ve všech zmiňovaných nemocnicích je od pondělí do pátku od 8.00 – 14.30 hodin.

Stavba severního obchvatu Prostějova - 23. 4. 2020
Podívejte se, jak se "mohavská" poušť v Prostějově mění v obchvat za 355 milionů