Církevní základní škola nebude nijak velká. „Uvažujeme o dvou třídách,“ přiblížil ředitel CMG s tím, že zájem o křesťanskou výuku v Prostějově je.

„Ptají se na tuto možnost jak rodiče dětí z církevní mateřinky, tak například žáků, které jsme nemohli přijmout na naše gymnázium,“ konstatoval Fidrmuc. Přiblížil, že do primy Cyrilometodějského gymnázia se každoročně hlásí okolo sta dětí, uspěje z kapacitních důvodů ale jen třicet.

Kde bude? Jednou z variant je i Husák

O prostorách budoucí církevní základní školy jedná Fidrmuc podle svých slov s vedením města. „Církev v Prostějově zázemí pro výuku nemá. Je tedy na radnici, zda naše plány podpoří,“ řekl ředitel CMG.

Nabízí se podle všeho i možnost, že by církevní škola fungovala v budově někdejší základní školy na Husově náměstí, odkud se právě stěhuje zrušená pobočka zlínské univerzity. „Je to jedna z variant,“ potvrdil Jaroslav Fidrmuc.

Starosta iniciativu vítá

Starosta Prostějova Miroslav Pišťák tvrdí, že o projektu církevní základní školy má dosud jen neoficiální zprávy.

„Radním ani zastupitelům nebyla v této souvislosti doručena žádná žádost. Já sám o tom projektu vím jen zprostředkovaně,“ uvedl, ale jedním dechem ubezpečil, že každá iniciativa, která napomůže řešit problematiku školství ve městě, je z jeho strany vítána.

„Nechceme vytvářet konkurenci. Jde nám o to nabídnout alternativu, dát rodičům a dětem možnost výběru,“ vzkazuje ředitel Cyrilometodějského gymnázia a mateřské školy v Prostějově Jaroslav Fidrmuc. (rh)