Zdejší zastupitelé nedávno schválili pořízení workoutového hřiště. To by se tak přidalo ke dvěma již stávajícím v Prostějově a v Držovicích.

Informaci přinesl web obce. „Myslím si, že by se mladí měli mít kde vybít. Hřiště bude další možností na trávení volného času a věřím, že bude hodně využívané,“ uvedl starosta obce Jiří Zips.

Nové hřiště by mělo vzniknout v sousedství již existujícího basketbalového. „Odsouhlasili jsme na něj zatím sto tisíc korun,“ dodal Zips.

Workout u hvězdárny nebude

Společně s tímto hřištěm by na Prostějovsku měla vyrůst ještě další dvě: jedno určené opět workoutistům, další by mělo sloužit parkuristům. Obě se budou nacházet v Prostějově.

„Osadní výbor předběžně pro výstavbu hřiště ve Vrahovicích vybral lokalitu u školního hřiště v ulici J. Kohlera. Ke stavbě přistoupíme buď na podzim nebo na jaře příštího roku,“ prozradila náměstkyně primátorky Ivana Hemerková.

Původně pak mělo workoutové hřiště vzniknout také u hvězdárny. Jeho místo však zaujmou parkuristé.

„Tento typ hřiště ve městě dosud chyběl. Pro určitou věkovou kategorii by přitom mělo velké využití,“ řekla Ivana Hemerková.

O tom, kdy by měla začít stavba tohoto hřiště, případně jak by mohlo vypadat, se nezmínila.

Politička však mimoděk odkázala na prostějovský Team Arboria. Oddíl složený z mladých lidí, kteří se právě parkuru a freerunu věnují, je jedním z těch, co by hřiště využíval. Jedním z jeho členů je i Daniel Joch.

„Sám hodně sportuji a dostal jsem se i k parkuru. Je to dobrý krok ze strany města, přiměje lidi nesedět jen doma ale dělat taky něco pro jejich tělo. V Prostějově je navíc o tyto sporty velký zájem. Na škole ZŠ Melantrichova jsou tréninky a chodí sem obrovské množství mladých kluků,“ řekl Joch.

Centrum pouličních sportů v Kostelecké

V Prostějově se postupně centrem pouličních sportů stala Kostelecké ulice. Zde se nachází jak rampy pro skateboardisty, tak dráha pro motokros a po loňském roce také workoutové hřiště. To prosadili samotní sportovci v čele s Daliborem Nenálem.

Také v případě obdobných sportovišť, která se teprve připravují, se pak počítá s tím, že se magistrát nechá při jejich stavbě inspirovat právě sportovci.