CO SPECIÁLNÍHO ČEKÁ NÁVŠTĚVNÍKY AKCE?

Každý návštěvník tam najde jak zajímavé inspirace, praktické rady, tak i prezentaci toho nejlepšího, co vzešlo z úrodné Hané. Ani děti nepřijdou zkrátka. Rodiče mohou v klidu a třeba i u dobré kávy vstřebávat zajímavosti z úst odborníků z celé České republiky, neboť v tzv. červeném salonku, upraveném na mini školičku, jim děti pohlídají a zabaví maminky dobrovolnice v rolích chův.

Soutěž o lístky S Prostějovským deníkem můžete soutěžit o dvě vstupenky na tuto akci zdarma. Stačí, když se v úterý v 11.00 hodin dovoláte do redakce na číslo 582 310 321 a oznámíte správnou odpověď na následující otázku: Spolek Zdraví od malička, z. s., vznikl na podporu: A) záchrany ohrožených druhů živočichů na Moravě B) zdraví dětí, jejich zdravého růstu, šťastného a spokojeného dětství, posilování harmonie v rodinách, zdravé výživy, učení se respektu k přírodě C) systémového řešení zdravého spánku a poradenství při výběru vhodných matrací. První volající se správnou variantou získá avizované dvě vstupenky zdarma. Neváhejte a zkuste své Margit štěstí. (red)

Do Prostějova poprvé zavítá Margit Slimáková. Jde o nejvýraznější českou specialistku na výživu a zdravotní prevenci v současnosti. Zpopularizovala u nás Zdravý talíř, který rychle nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu. Je také odbornou garantkou přelomové iniciativy Skutečně zdravá škola, která usiluje o regulaci bufetů a prodeje sladkostí ve školách, po vzoru vyspělejších zemí.

Dalším mimořádným hostem a přednášející bude klinická naturopatka Kateřina Boesenberg s přednáš-kou o využití přírodní medicíny v péči o zdraví dětí.

DALŠÍ PŘEDNÁŠKY A DOPROVODNÝ JARMARK

Ostatní přednášky dalších osobností, věnující se plá-novanému rodičovství, vý- chově dětí a péči o mezilidské vztahy, jsou doplněním kompletního celodenního scénáře pro celou rodinu. Ten nabídne celou plejádu tipů na zdravé výhradně regionální potraviny, jako jsou například nerafinované oleje, bezlepkové sladké a slané pochoutky, trnková povidla, marmelády, sirupy, to vše bez cukru. Dále nejrůznější druhy čerstvých sýrů přímo od farmářů, čerstvou biozeleninu, masné výrobky bez aditiv, raw pochoutky, med přímo od včelaře včetně výrobků z něj, obiloviny, luštěniny, semínka a sušené ovoce – to vše v ekologických obalech a na váhu. Navíc zde najdete i bylinkové tinktury. Vše bude možné si i zakoupit.

Návštěvníci uvidí také, jak se mele pohanková mouka. Mohou využít i poradenský bod ohledně bezlepkového vaření.

JAK SE AKCE ZÚČASTNIT?

Akce se koná ve spolupráci a za podpory projektu Zdravé město Prostějov. Vstupenky jsou již k dispozici v prodejnách se zdravou výživou (Natura, Centrum esence, Jeřabina, Rosinka, Harmonie zdraví), v cestovní agentuře Amima ve „staré" poliklinice, v salonu Sedmikráska v Ječ-mínkově ulici 9, ale zejména v pokladně Městského divadla Prostějov na Hlaváčkově náměstí 1.

Vstupenka v předprodeji stojí 300 korun (na místě 350), v ceně je zároveň i pečlivě vybrané obědové menu.

Vstupenky uschovejte, na závěr akce v sedmnáct hodin proběhne losování cen, které věnovali sponzoři. Přichystáno je například: čtrnáct poukazů na masáže, kosmetiku a lázeňské procedury, tvorba webových stránek, zájezd pro dvě osoby do lázní Laa an der Thaya, tři poukazy na romantické večeře pro dva, dárkové balíčky z obchodů se zdravou výživou v Prostějově, pomůcky do kuchyně, dárky do interiéru, krásné a hodnotné knihy a mnoho dalších dárků pro osobní a sportovní využití. Proč to všechno? Protože všechno důležité začíná od malička. (pi) Další informace na: www.zdraviodmalicka.cz