Odpoledne začali do areálu proudit lidé a tak mohli být organizátoři právem spokojeni.
„Ani jsme nečekali, že jich bude tak moc. Mohlo přijít tak pět set lidí. Na příště budeme muset připravit víc stánků s občerstvením. V tom jednom obsluha opravdu nestíhala, bylo tady plno," konstatoval jeden z organizátorů Petr Piňos.
Obrovský zájem byl o to překvapivější, že od nápadu, který dostal místní řezník Ivan Mirga k jeho realizaci uběhly pouhé dva týdny. Akci pořádané pod širým nebem přispělo i báječné počasí.
„To bylo jako vymodlené," prohlásil v deštivém nedělním dopoledni Petr Piňos.
Zastihli jsme jej zrovna při schůzce organizátorů, kdy akci hodnotili.
„Už teď je jasné, že to příště bude znova. Jen se nemůžeme dohodnout, jestli hned za čtrnáct dní nebo až příští rok," pousmál se Piňos.
V hodnocení poroty zvítězil nakonec srnčí guláš. Ten byl vařený ze základních surovin, chuťově velmi výrazný a dobře dochucený.
Vítězné družstvo se svým srnčím gulášem
Soutěžícím s komplikovanými recepty často házela klacky pod nohy skutečnost, že příliš spoléhali na prefabrikovaná koření či směsi. Zahušťovadla, emulgátory, a dochucovadla pak byly na výsledku velmi znát. Jindy zradila ingredience, se kterou neměl autor jídla zkušenost, například víno, které dodalo guláši příliš nakyslou chuť. Méně je zkrátka někdy více. (pam)