Druhý ročník oblíbené podzimní akce byl zahájen kolem půl páté odpoledne společným zpíváním. Zpěv školkáčků se nesl mezi budovami a krásně podtrhl celou atmosféru.

"Hlavním cílem tohoto setkání jsou společně strávené chvíle. Jde nám především o to, aby se rodiče sblížili s paními učitelkami, promluvili s nimi i v přátelském duchu, nejen kvůli oficiálním záležitostem. Také nám jde o to, že rodiče se navzájem poznávají a tráví čas se svými dětmi," prozradila Monika Zbudilová, ředitelka MŠ Partyzánská.

Na děti čekalo šest stanovišť s různými úkoly. Na jednotlivém stanovišti se děti setkaly s broučkem z listového království, klacíkové stráně či z kaštanové hory. Místa byla doplněna přírodninou, kterou děti získaly po správném zodpovězení otázky. Na konci svého putování pak zazpívaly usínajícímu broučkovi, který je obdaroval drobností a medailí.

"Vloni měla akce obrovský ohlas. Díky podpoře skautů Pelikáni Prostějov, kteří jsou v kostýmech broučků, je organizace mnohem jednodušší . Děti z mateřské školy se podílely na výzdobě, takže všichni jsme přiložili ruku k dílu. Je to o kolektivní práci," uvedla Monika Zbudilová.

Na stanovištích tak stáli mladí lidé, kteří se zapojují do podobných akcí pravidelně.

"Vloni jsem se této akce také zúčastnila. U skautů jsem pět let a moc mě to baví. Líbí se mi práce s dětmi," sdělila s úsměvem jedenáctiletá Klára Ryšavá. Děti z akce odcházely nadšené a s červenými tvářemi pobíhaly kolem prolézaček.

Na krku se jim houpala získaná medaile, kterou většina z nich s nadšením ukazovala všem příchozím. "Akce je moc hezky zorganizovaná. Jsme tu 1. rokem, protože syn nastoupil do školky až teď v září. Vojtíškovi se nejvíc líbilo zpívání berušce," uzavřela Jindřiška Králová, jedna z maminek. 

Tradiční lampionová cesta za panem myslivcem v Prostějově
Děti přišly za panem myslivcem, i přes nepřízeň počasí
Krajské kolo Logické olympiády v Prostějově
Na Logické olympiádě padl rekord. V počtu účastníků