„Zatímco starší typ přístroje nabízel maminkám sice plastickou fotografii miminka, tak obraz byl statický a nebylo možné pozorovat reálný pohyb miminka," nechala se slyšet mluvčí prostějovské nemocnice Hana Szotkowská.

Nový ultrazvuk nabídne pohled do tváře miminka a odhalí i jeho mimiku.

„Obraz je tak dokonalý, že lze vidět, jak se miminko usmívá. Rodiče tak mohou s ještě nenarozeným potomkem navázat velmi silný vztah," uvedl primář gynekologicko-porodního oddělení Aleš Nevrla. Rodiče s novým ultrazvukem mohou sledovat, jak se miminko vrtí, spatří detaily obličeje či končetin.

K tomu, aby rodiče měli krásnou památku na období těhotenství stačí maminkám USB disk, na které jim zdravotníci přenesou obraz.

„Tato nadstandardní služba vyjde rodiče na 500 korun. Nejoptimálnější období pro zobrazení miminka je mezi 22. a 28. týdnem těhotenství," uvedla mluvčí prostějovské nemocnice Hana Szotkowská a dodává, že se prostějovské gynekologicko-porodnické oddělení dlouhodobě pyšní titulem Baby-friendly hospital – nemocnice přátelská dětem.

Prostějovské gynekologicko-porodnické oddělení nabízí tři samostatné klimatizované porodní boxy se sociálním zázemím. Součástí vybavení je také porodní vana a velká polohovatelná porodní lůžka. Zcela zdarma může rodička využít přítomnost blízké osoby. Zdroj: Nemocnice Prostějov