Zorganizovala ji sympatická a energií sršící Lenka Pagáčová, která se do Klenovic přistěhovala teprve loni v září. Od letošního podzimu ve zdejší sportovní hale ve svém volném čase každé úterý předcvičuje pro dospělé i seniory.

„Nápad zorganizovat tuto akci přišel někdy v říjnu. Šlo mi především o to, abychom se teď o víkendu mohli sejít v hojném počtu, protože se to během pracovního vytížení v týdnu všem ne vždy podaří. Navíc mi připadalo milé i skrz Mikuláše přizvat ke cvičení i děti a jejich maminky, které tak nemusely řešit složitě hlídání,“ popsala pro Deník fitness trenérka Pagáčová.

Skvělá atmosféra doslova tepala už při příchodu do šatny sportovní haly, kam postupně přicházeli další sportovní nadšenci, které neodradily ani po ránu namrzlé silnice a chodníky. První ročník Mikulášské rozcvičky byl rozdělen na dvě části. První fyzicky náročnější obsahovala cviky bodyformingu a intervalového tréninku. Druhou část s pilates a jógou si pak užily i seniorky a děti.

„Na konci celého programu jsou zařazené soutěže pro děti a mám pro ně nachystané diplomy a odměny,“ prozradila strukturu programu Pagáčová.

Deník zajímalo, co motivovalo malé i velké návštěvníky, takhle brzy ráno přijít a rozhýbat zimou prokřehlá těla.

„Přišla jsem si sem dnes zacvičit s mojí maminkou. Ráda sportuju, jezdím na kole, někdy i na bruslích a moc mě baví tancování,“ rozzářila se teprve devítiletá Veronika Dostálíková.

V Ekocentru Iris se vyráběl ruční papír a vánoční přání
V Irisu děti vyráběly ruční papír a vánoční přání. Podívejte se
Pramen Luhy na Drahanské vrchovině
Znáte skrytá zákoutí nejvyšších partií Drahanské vrchoviny? Tady jsou hned čtyři

Pro sebe a svoje zdraví

Elánem a nadšením sršela i další z návštěvnic, která navíc od září navštěvuje i pravidelná úterní cvičení s Pagáčovou.

„Přišla jsem dnes udělat něco pro sebe a svoje zdraví, prostě vytvořit si vánoční pohodu. Ve volném čase také moc ráda chodím na procházky do přírody nebo plavat,“ dodala s úsměvem Klára Rubáčová.

Přijít podpořit první ročník akce přišla i Dagmar Kubíková, která kvůli tomu odložila i vánoční úklid.

„Je příjemné, že nemusíme dojíždět na cvičení do Prostějova a máme to přímo v Klenovicích a navíc krásné prostory i skvělou cvičitelku,“ pochvalovala si Kubíková.

Cvičení v Klenovicích vnímá pozitivně i Eva Marciánová, které imponuje možnost nejen se protáhnout, ale i popovídat si s kolegyněmi. „Chodím sem cvičit kalanetiku, je to přínosné, člověk se protáhne a zpevní svalstvo. Kolegyně z naší skupinky si to taky pochvalují,“ uzavřela Marciánová.

Nadšení a radost z pohybu byla vidět na všech přítomných. Energii a svůj volný čas, který do předcvičování vkládá trenérka Pagáčová, hlavní profesí projektová inženýrka ve Vyškově, nese ovoce a stmeluje kolektiv napříč generacemi.

Areál bývalého motelu Čubernice u plumlovské přehrady se má proměnit v rekreační městečko plné kanadských luxusních chat.
Zdevastovanou Čubernici mají nahradit luxusní kanadské dřevostavby
Matěj Veselý, Dobromilice, narozen 4. prosince 2019 v Prostějově, míra 49 cm, váha 3200 g
Nově narozená miminka na Prostějovsku - 49. týden 2019