„Budeme rádi, když se do toho pustíme kolem Mikuláše. Podle mého odhadu se v Kladkách na 90% začne lyžovat až v prosinci," říká Jiří Křeček, předseda místního Sokola, který skiareál provozuje.

Jiří Křeček vysvětluje, že je důležité, na kdy se objedná elektrika.

„Může se totiž stát, že by se objednala už na listopad, ale počasí nám nebude přát. Za objednávku bychom tak dali třeba padesát tisíc a vleky by stály," míní a vzpomíná na minulou sezónu.

Úpravy parkoviště a horní stanice vleku

„Poslední zima nám nedala moc prostředků na další investice. Přesto jsme udělali některé změny. Například na spodním parkovišti jsme upravili povrch, auta tam už nebudou zablácená. Také jsme udělali změny na horní stanici vleku a to takové, aby se zde lépe vystupovalo," informuje předseda kladeckého Sokola a dodává, že pro lepší umělé zasněžování upravili sokoli také svah. Ten se podle slov Jiřího Křečka právě seče a chystá na zimu.

Lyžaři a snowboardisté se mohou v kladeckém areálu těšit na vlek dlouhý sedm set deset metrů, další určený především pro děti a začátečníky a jeden dětský. Pro snowboardisty je připravený snowpark, pro zájemce pak i večerní lyžování. Během zimní sezóny také pod sjezdovkou funguje občerstvení s bezdrátovým připojením k internetu.

„Ceny zůstávají stejné, jako minulý rok," říká Jiří Křeček. Například za celodenní lyžování tak dospělí zaplatí tři sta padesát korun, děti o sto korun méně.