Kvůli uzavírce Plumlovské došlo k přesunu autobusových zastávek od lázní, také se však nově mnoho aut prodírá jindy klidnou Fanderlíkovou ulicí.

„Nadáváme, protože zde je nyní strašný provoz. Je to hrůza teď,“ říká například pan Zbyněk, který právě ve Fanderlíkově ulici bydlí.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejové kluby svádí nesmlouvavý boj. Prostějov zaplatí led oběma

Kromě kamionů do pekárny či Starorežné tudy nyní projíždí i auta a především linková doprava. Ani její cestující tak nejsou novinkou příliš nadšení.

„Katastrofa je to. Do práce dojíždím z Plumlova a uzavření Plumlovské je hrůza a děs. Pořád je ta ulice rozkopaná, co na to říct,“ uvedla Zdeňka Matoušková.

Část lidí pak byla ještě v pondělí rozezlená tím, že se v Plumlovské nepracuje a přitom je oficiálně uzavřená.

Nyní už zde ale stroje odstraňují asfalt a připravují tak místo pro zásah Vodovodů a kanalizací.

Ulice přitom není v poslední době rozkopaná zdaleka poprvé: za posledních pět let byla alespoň částečně uzavřená hned několikrát, naposledy loni v srpnu.

Radnice: Žádné stížnosti nemáme

Magistrát však podle vyjádření mluvčí Jany Gáborové zatím žádné stížnosti od lidí neeviduje.

„Zatím jsem podnět či připomínku, která by přišla například přes webový formulář nebo mailem či po telefonu nezaznamenala,“ sdělila krátce.

Stejně tak ani směrem od autobusových řidičů nejsou zatím žádné stížnosti. Jedním z důvodů může být, že řidiči nyní v některých úsecích nezaparkují: část Fanderlíkovi ulice je nyní osazená značkami „zákaz stání“.

„Ze strany řidičů připomínky nemáme. Ani nikdo z cestujících se zatím neozval. Myslím, že uzavírka byla informačně dobře podchycená, proto stížnosti zatím nejsou,“ sdělil ředitel autobusové divize firmy FTL Jiří Hloch.

Řidiče bude uzavírka trápit až do července. Objízdnou trasou je severní obslužná komunikace, pro autobusy pak Nerudova ulice a Fanderlíkova ulice, kde nedaleko křižovatky s Kosteleckou ulicí nyní stojí zastávky přesunuté od lázní.

ČTĚTE TAKÉ: Řidičku oslnilo slunce, přehlédla auto na hlavní