Starostové obcí spadajících pod správu prostějovského městského úřadu se v pátek v dopoledních hodinách sešli v Národním domě. „Šlo o tradiční pravidelnou informativní schůzku prostějovského starosty s ostatními kolegy starosty,“ vysvětlila mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová s tím, že za hodinu a půl měli účastníci vše vyřízeno.

Pár informací bylo užitečných,“ uvedl o schůzce starosta Určic Vlastimil Konšel. Schůzky se také zúčastnili zástupci úřadu práce, finančního úřadu a ministerstva vnitra.

Zástupce finančního úřadu vysvětlil starostům, že existuje možnost návštěvy úředníků v obci například před termínem odevzdání daňového přiznání. Tím by ušetřili obyvatelé dotyčné obce jinak nezbytnou cestu na úřad do Prostějova.

Zástupce ministerstva vnitra upozornil starosty na to, že když vydávají obecní vyhlášku, ať ji raději na ministerstvo pošlou v předstihu a úředníci je upozorní na případné sporné věci v dané vyhlášce.

Pod správu prostějovského městského úřadu patří sedmdesát pět různě velkých obcí. Setkání se dosud konala dvakrát ročně, letos bylo toto první. „Myslím, že jednou do roka by to mohlo stačit,“ uzavřel starosta Konšel.