"Revitalizace této lokality přinesla více míst na parkování. Původně zde bylo k dispozici pětapadesát legálních parkovacích míst. Nyní mohou motoristé využívat o sedmasedmdesát parkovacích míst více," uvedl náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Magistrát pak dodává, že regenerace postihla plochu sedm tisíc metrů čtverečních, z toho nezanedbatelnou plochu zeleně.

"Budeme ale vysazovat až v říjnu a listopadu, při lepších klimatických podmínkách. Bude se jednat třeba o magnolie," uvedla náměstkyně Ivana Hemerková.

Magistrát, včetně právě Hemerkové, byl však v minulosti kritizován třeba za kácení, které se dotklo Tylovy ulice při první fázi regenerace.

První školní den v Čechách pod Kosířem
OBRAZEM: První školní den v Čechách pod Kosířem

Ani nynější skončené práce však nejsou nekriticky přijímané.

Třeba Jarmila Slavíková bydlící v Tylově ulici má k některým novinkám výhrady.

"Prý přibylo 70 parkovacích míst. No zajímalo by mě kde," poznamenala žena, která je také předsedkyní společenství vlastníků.

Nezdá se jí ani zabrání několika parkovací míst pro kontejnery.

"Měly by se přesunout z ulice Tetín do ulice Tylova, protože auta prý zde není možno parkovat, neboť tato parkovací místa leží v rozhledovém trojúhelníku pro výjezd z ulice Tetín. Jak jsem ale zjistila, ten se řeší jen na  silnicích 1. a 2. třídy. Stejně tak ale původní projekt a realita jsou v některých aspektech jiné," dodala žena, která však měla i pochvalu.

"Stavební firma pracovala rychle a vše je dodělané," ocenila.

Hotelu Zlechov u plumlovské přehrady. Ilustrační foto
Dokončení Zlechova se opět oddálilo