Podvodnice okradla seniorku o téměř 40 tisíc

Prostějov – Dvaašedesátiletou seniorku ze Studentské ulice v Prostějově okradla v úterý dopoledne podvodnice.

„Žena se pod záminkou vyplacení přeplatku za elektřinu vloudila do jednoho z bytů, v němž se v tu chvíli nacházela pouze osmaosmdesátiletá žena. Požádala ji o sklenici vody, aby odlákala její pozornost, a v nestřeženém okamžiku ukradla z jednoho z pokojů peníze a vkladní knížku," popsala mluvčí policistů Irena Urbánková. Poškozená žena vyčíslila škodu na 36 tisíc korun. (ham)

Naftový upír vysál z aut 960 litrů

Lešany – Škoda za pětatřicet tisíc korun vznikla společnosti Lešanech, kterou z pondělí na úterý navštívil zloděj.

„Muž vnikl na pozemek jednoho z areálů po přelezení plotu a z pěti pracovních vozidel ukradl 960 litrů nafty," informovala mluvčí policistů Irena Urbánková. Zlodějii hrozí až dva roky za mřížemi. (ham)

Lup si na dvoukoláku už nestihl odvézt

Kralice na Hané – Čtyřicetiletého muže z Prostějovska chytili v úterý dopoledne policisté přímo při činu. „Zloděj si vyhlédl ocelovou kulatinu a další věci na neoploceném pozemku u jednoho z domů v Kralicích na Hané. Na připravený dvoukolák si naskládal čtyři železné plotové dílce z ocelové kulatiny, dvoukřídlou kovovou bránu z ocelových trubek, ocelovou zárubeň a dvoumetrovou ocelovou trubku," vyjmenovala mluvčí policistů Irena Urbánková. Muž se však z lupu neradoval dlouho.

„Majitel si toho všiml a přivolal policejní hlídku. Ta jej přistihla přímo při činu a muž skončil na policejní služebně," řekla Irena Urbánková. Zloděj byl už v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, nyní mu hrozí až tři roky ve vězení. (ham)