„Už je chladno, takže po ránu tu nebývá ani noha. Lidé přicházejí postupně a největší nápor je kolem desáté hodiny,“ prozradil Vlastimil Kabilka z Hrubčic, který s vlastními výpěstky jezdí po trzích celý rok.
„Dnes jsem vzal sebou i zelí a jinak doprodávám, co se dá. Na odbyt jdou hlavně rajčata, cibule a brambory,“ prozradil trhovce, který je pyšný na to, že si již vybudoval klientelu stálých zákazníků.
Kromě sezonních druhů zeleniny a ovoce, které nabízejí trhovci každé pondělí, čtvrtek a sobotu, lze teď na jejich pultech objevit i zvláštní lahůdky. Například kvašené zelí nebo tajemnou hlívu ústřičnou.
„Hlívu pěstuji už několik let. Lidé si na ni postupem času zvykli a začínají ji v kuchyni používat stále častěji. Její konzumace je vynikající prevencí před různými onemocněními. Obsahuje spoustu vitamínů, stopových prvků a vlákninu, která z těla odstraňuje usazené škodliviny,“ nechal se slyšet prodejce Leo Fiala.