„Naším cílem je zlepšit kvalitu a nabídku cestovního ruchu v Prostějově, zlepšit její dostupnost a zvýšit její atraktivitu. Sady takto “posuneme“ o další pomyslný stupínek výše, k větší spokojenosti návštěvníků,“ uvedl primátor František Jura.

Zázemí i pro cyklisty

„Pro cyklisty zde vznikne první místo, kde si budou moci nabít elektrokolo, chvíli se zastavit, posedět, umýt si ruce či využít toaletu. Měl by tam být instalován i servisní cyklostojan," říká náměstkyně primátora Milada Sokolová a dodává: "Bude tam i posezení ve formě stolu a lavic. Místo bude monitorováno bezpečnostní kamerou."

Prostějovská nemocnice. Ilustrační foto
Prostějovská nemocnice získala "zlatou" ESO Angels Award, pro neurologii

Napojení na sítě

„Umístění zázemí se zatím předpokládá při západní straně pěšiny spojující Riegrovu ulici a workout hřiště (prodloužení ulice Brandlova). Zařízení bude napojeno na okolní technickou infrastrukturu (kanalizace, vodovod a elektřina),“ doplnila technické informace Sokolová.

Záchody chybí

"Chodíme se synem do ´Kolářek´ často. Bývá tu spousta dětí, mají tu prostor na výběh i spousty průlezek. Bohužel děti musí svou potřebu dělat do přilehlých keřů," komentovala stávající stav jedna z maminek dohlížejících na dovádění svých ratolestí.

Hrad Bouzov.
Hrad Bouzov zůstane státu, Německý řád neuspěl ani ve Štrasburku

Předpokládané náklady na realizaci projektu jsou 850 tisíc korun včetně DPH.

"Pro vznik zázemí budeme také podávat žádost o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje v Programu na podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů. Zde můžeme získat až padesát procent uznatelných nákladů na vybudování zmiňovaného zázemí,“ vysvětlila Milada Sokolová.