Letos porota vybírala ze třinácti finalistů. Ti se prezentovali různě: někteří vsadili na eleganci, jiní na originalitu. Jedna ze soutěžících kupříkladu v modelech skloubila Západ s Čínou, další pak pojala svou kolekci v podobě jedné velké párty.

„Všechny kolekce byly na vysoké úrovni,“ ocenila tvůrce předsedkyně poroty Liběna Rochová.

Modely pak oceňoval kromě ní a diváků také moderátor večera Tomáš Hanák. Ten jako již tradičně bavil: utahoval si sám ze sebe, prosil dívky předvádějící modely o úsměvy. A odmítal s úsměvem na rtech prozradit odkud že to pochází Adam Grmolec. Velký potlesk ve chvíli, kdy získal cenu poroty i diváků však mluvil sám za sebe.

Nicméně z hlavní ceny se radovali jiní. Na třetím místě skončila Eva Robovská z Liberce s kolekcí Urban Geisha. Druhé místo připadlo Kláře Tarabové z Liberce, která zaujala naprosto nevšedním přístupem k módě. Vítězem se ale stalo kvarteto z Prostějova – Alžběta Kotková, Eliška Drtilová, Natálie Fajtová a Tereza Thonová získalo uznání za kolekci Line.

„Je to výborné, v cenu jsme doufali. Pracovali jsme na tom od února,“ sdělila Eliška Drtilová. S kamarádkami vyhrála mimo jiné poukazy na šperky a kosmetiku.

Závěr večera, během kterého byly k vidění i modely česko-australské návrhářky Šárky Bosákové, pak patřil předsedkyni poroty a také ředitelce školy Ivaně Vaňkové.

„Soutěžící si určitě odnesou pěkné zážitky. A doufám, že si i pánové přišli na své,“ poznamenala k mužské části publika. Liběna Rochová pak společně s ní popřála autorům hodně štěstí. „Přeji vám slibnou budoucnost, pevné nervy a hodně energie a posedlosti,“ vzkázala nejen přítomným, ale vlastně všem mladým návrhářům.

Plumlovská přehrada. Ilustrační foto
Cyklostezka podél přehrady je zas o krok blíž
Setkání prostějovské opozice. Ilustrační foto
Volby se blíží, opozice nespí. V jaké podobě půjde do boje?