„Pokud by se podařil sobotní trh, mám už zájemce o další," uvedl Oto Malíšek s tím, že první příležitost zakoupit řemeslné výrobky či zabijačkové speciality budou mít lidé tuto sobotu od osmi do čtrnácti hodin.

Muž původně chtěl s tradicí začít už loni na podzim. Nakonec však musel od plánu upustit. Podle úřadů totiž nesplňoval řadu podmínek pro to, aby taková událost mohla vůbec začít.

Vše podle tržního řádu

Panu Malíškovi chybělo jak zahrnutí původně plánovaného místa v tržním řádě, tak i povolení od dalších úřadů. Přinejmenším záležitosti spojené s tržním řádem má však podle svého vyjádření vyřešené.

„Existuje schválený tržní řád, který už, pokud vím, aktuálně nezakazuje v prostorech před Andělem prodej. Lidé se tak mohou těšit na tradiční zabíjačkové speciality, ale také na keramické výrobky a tradiční mýdla. Pokud nebudou mrazy, tak si lidé budou moct zakoupit také ovoce a zeleninu," prozradil Oto Malíšek, který upozornil, že v případě nepříznivého počasí se akce přesune na příští sobotu.

Skutečnost ohledně zahrnutí prostoru před obchodní pasáží v tržním řádě potvrdila také mluvčí prostějovského magistrátu Jana Gáborová.

„Místo v tržním řádu uvedené je. Organizátor ale potřebuje splnit ještě další podmínky pro pořádání podobné akce. Aktuálně však můžou prodejci před budovou prodávat, ani by vlastnili v galerii kamenný obchod a šlo tak o předsunutý prodej," informovala Jana Gáborová.

Už původně plánované trhy vzbudily velké ohlasy. Zpráva o pořádání trhů zaujala mimo jiné také Marii Hlouškovou.

„Samozřejmě se přijdu podívat. Ruční práce mě hodně zajímá," potvrdila žena. Pořadatel navíc ubezpečil, že trhy, na které zve obyvatele Prostějově letáky, proběhnou.

První farmářské trhy u Anděla by se měly konat v sobotu 13. února od osmi do čtrnácti hodin.