Někteří totiž sice měli klasiku, jako třeba psa, medvěda, ženicha s nevěstou či myslivce, masky však byly dokonalé. A našli se navíc tací, kteří na sebe navlékli i něco méně obvyklého. V průvodu tak byli k vidění Teletubies, Angry Birds, Elvis Presley ale také Ivan s medvědí hlavou, zástupce z Mrazíka.
„Nejde ani tak o masku ale o srandu. Ta je nejdůležitější,“ řekl k masopustu František Kubeš v kostýmu vězně. Jak prozradil, v minulých letech se vžíval do jiných rolí. „Posledně jsem byl farář, předtím mušketýr. Tahle maska je fajn v tom, že můžeme mít s manželkou stejnou,“ řekl.

Čtěte také: Rozhádané Držovice mají nové vedení. Atmosféra není dobrá, říkají místní

Kolem půl desáté se vydal průvod na cestu obcí. Tištínem s jeho pěti sty obyvateli prošlo nejméně padesát lidí v masce. A další desítky hostily: koblížky, chlebíčky, cukrovinkami ale taky slivovicí. K tomu, aby bylo veselo, jí však nebylo třeba. Jak se hned na začátku přesvědčila jedna z Tištíňanek, kterou si ukradl k tanci na jejím vlastním prahu medvěd.

To Jiří Zlámal šel za Elvise Presleyho. Stejně jako v případě Františka Kubeše, i pro něj znamenala maska pořádnou změnu. Mnoho místních si totiž Jiřího pamatuje ještě coby mamuta. „Zatím jsem byl na masopustu pokaždé. Tuhle masku už jsem na sobě měl na nějaké akci, takže to není premiéra,“ prozradil. Se zahráním něčeho elvisovského dlouho neváhal. „Moc toho od něj neumím, není to zrovna můj styl,“ připustil s úsměvem.

Čtěte také: Kam o víkendu? Na Vypsanou fixu i seminář o nabírání svalů

Halasící průvod protáhla Tištínem jeho starostka Alena Wagnerová. Jak se rok co rok ukazuje, neřídí pouze obec, ale kočíruje také masopustní veselí. „Jsme ráda, že je o masopust velký zájem. Opravdu mě to těší. Už by to ale mohl přebrat někdo mladší,“ uvedla jen chvíli předtím, než společně s dalšími maskami zamířila za dalšími sousedy.

Související

VIDEO: Pivínem se prohnal masopustní rej

Prostějov zažil masopustní veselí se vším všudy