Během šesti večerů jsou žáci seznámeni se základními společenskými tanci, pravidly společenského chování a základy etikety.

Slavnostní závěrečná lekce připadla na minulou sobotu. Po úvodním slavnostním nástupu, při kterém většině maminek a babiček ukápla nejedna slza dojetí, si vzal slovo taneční mistr. Přivítal přítomné, zhodnotil průběh kurzu a pochválil tanečníky.

Zabrnkal i na strunku ješitnosti rodičům, když pochválil píli, pracovitost a hlavně slušné vychování jejich dětí. Tak to už nezůstalo jedno oko suché.

Pilsner Urquell Original Restaurant na prostějovském náměstí TGM
Hluk z restaurace na náměstí TGM trápí obyvatele dál. V plánu je další měření

Ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka. Když mládež vymění tenisky, roztrhané džíny a trika s nápisem za společenské šaty, změní to s pomocí tanečního mistra i jejich chování.

„Tento rok kurz už počtvrté vede Jiří Hubený z Prostějova. Letošních skoro šedesát žáků je i pro mě příjemným překvapením. Je to nádhera vidět na parketě, co se v šesti lekcích dokážou naučit,“ říká obdivně starostka Němčic nad Hanou, Ivana Dvořáková.

Na tzv. závěrečnou se do sokolovny přišli podívat nejen příbuzní tanečníků, učitelé a vedení školy, ale také bývalí žáci ZŠ Němčice. A to je důkaz toho, že i oni mají na tento kurz hezké vzpomínky. 

Šestý ročník Koštu v Čechách pod Kosířem.
Ta píše! V Čechách pod Kosířem koštovali pálenky

Autor: Adéla Palíšková