"Rok od roku se návštěvnost zvyšuje. Letos jsme museli zabít šest prasat, domácí chleba jsme pekli celou noc," informoval zakladatel obnovené tradice a hlavní organizátor Pavel Bílý.
Rozmanitý výběr zabíjačkových specialit, vystoupení kejklířů, šermířů a představení lidových řemesel.
"Ty jo, to je hustý," komentoval nelítostný šermířský souboj šestiletý Martin, jenž spolu s houfem dalších dětí sledoval chlapíky v brnění s očima navrch hlavy.
Takové jsou zkrátka ochozské hody. "Jsem tu poprvé a strašně se mi tu líbí. Je to takové lidské, žádná umělá akce," poznamenala zhruba pětatřicetiletá Hana z Prostějova.
K dobrému jídlu a náladě patří jako záplata na kalhoty i dobré pivo. Letos měli pivní fajnšmekři možnost ochutnat Svatováclavský speciál a další ležáky z nedalekého Velkorakovského pivovaru.
"Jitrnice, uzené, klobásy a samozřejmě také pivo máme z vlastních zdrojů. Nejbližší pivovar je ten Velkorakosvký, tak byla volba jasná," doplnil Pavel Bílý.
Hodové veselí probíhalo v Ochozi celé odpoledne a protáhlo se až do pozdních nočních hodin. Podle zaručených informací z šesti zabitých pašíků nezbylo prakticky nic.