Svatováclavské slavnosti potrvají až do neděle a nabídnou zábavu, muziku a tradičně velkou porci sportu. Symbolicky tak 12. ročník oslav zahájí ve středu odpoledne Nezamyslické mistrovství na kolečkových bruslích. Jeden ze svých vrcholů si pak pětidenní akce odbude už ve čtvrtek večer, kdy se místní s přespolními sejdou na obligátním vinobraní. V pátek po svátostném požehnání vystoupí v chrámu svatého Václava vokálně-instrumentální Svatojakubské trio.

„Po něm následuje setkání s harmonikáři a modelkami přehlídky zámecké módy ve společenském sále," podotýkají lidé z přípravného výboru Svatováclavské slavností 2012, kteří samozřejmě nezapomněli ani na hodový lunapark, stánkový prodej a ostatní pouťové atrakce.

První den víkendu má na programu festival mažoretek, kopanou žen, fotbal starých pánů i A týmů a také hasičské útoky s překvapením. Sváteční neděle pak bude spíš kulturní, protože kromě další kopané si lidé zajdou také na hodový jarmark Domova na zámku, výstavu exotických ptáků a divadelní představení Jiříkovo vidění v podání amatérského ansámblu z Morkovic. (das)

PROGRAM (klikněte pro zvětšení)

Svatováclavské slavnosti v Nezamyslicích 2012 - program