Po pěti letech organizování soutěže o Čelechovský štrůdl do ní pronikl i mužský element. Ředitel místní základní školy na penzi sice vaření nikdy neučil, do pečení dobroty se však pustil s odhodláním a rázností bývalého tělocvikáře.

„Přijela nám na víkend návštěva, tak jsem spojil dobré s užitečným. Napekl jsem šest nohavic a dvě z nich pak putovaly na stůl před hodnotící komisi,“ prozradil Karel Vysloužil z Čelechovic na Hané.

Protože se podle svých slov pouští do kuchyňských prací jen příležitostně, stála mu za zády jeho pětadevadesátiletá maminka a radila. „Těsto jsem dělal podle jejího receptu. Jednou z ingrediencí je také desítka světlého Zubra, což je moje oblíbená značka,“ prozradil sváteční kuchař s tím, že náplň tvoří obvyklé suroviny jako skořice, cukr, strouhanka a samozřejmě jablka. Je jedno jestli trhaná ze stromu nebo sebraná v trávě. Hlavně musí být sladká.

„Při pečení mi všechny nohavice praskly, takže jsem se soutěže ani nechtěl zúčastnit. Ale hospodský mě přesvědčil, abych to nevzdal,“ svěřil se s pochybnostmi Karel Vysloužil. Jeho pivem okořeněný závin nakonec v ženské konkurenci dosáhl na bednu a obsadil třetí místo.