Kandidátka lidovců v čele se starostkou Milenou Pírkovou dostala v zastupitelstvu tři mandáty a nejvíce hlasů. Stejný počet míst v zastupitelstvu pak dostali také nezávislí kandidáti sdružení pod jménem Lepší obec pro všechny. Poslední sedmý hlas připadl Ludmile Hýblové, která tak bude v povolebním vyjednávání rozhodujícím činitelem. Ke komu se přikloní uvést nechtěla.

„Vůbec se k tomu nechci vyjadřovat, nezlobte se," říká zastupitelka, kterou lidé do vedení obce zvolili i v říjnových volbách.

Kandidátky z minulého podzimu však ukazují, že tehdy se o hlasy voličů snažila právě v seskupení, které v sobotu soupeřilo se starostčinou KDU-ČSL. Milena Pírková má i z toho důvodu jasno.

„Paní Hýblová je členskou bývalého zastupitelstva, celou dobu to drží spolu," říká a dodává, že z důvodu převahy opozičních hlasů do budoucna s funkcí starostky příliš nepočítá. Zároveň se ale se svými dvěma kolegy chystá na jednání s protistranou.

„Jsme domluveni, víme, s čím do jednání půjdeme. Teď vám to ale neřeknu. Každopádně v obci je třeba dořešit opravu chodníku a silnice na Hrušku," říká Milena Pírková.

Lidovci pod jejím vedením v obci získali čtyřicet jedna procent hlasů. 

SOUVISEJÍCÍ: Starostové čtyř obcí na Prostějovsku obhájili mandát, účast byla až 75%