„Je možné, že se jedná o obleky, které od nás někdo nakoupil a touto cestou je chce prodat dál. OP Prostějov však už žádné obleky nemá a pod záštitou insolvenčního správce se tedy žádný výprodej konat nebude," potvrdila kancelář insolvenční správkyně OP Miloslavy Horské.

Výprodej skladových zásob, díky němuž mohli lidé pořídit oblek za hubičku, měl probíhat v pondělí 4. srpna v brněnské galerii Vaňkovka a na parkovišti před budovou Intersparu. Pod zprávou bylo uvedeno jméno Josefa Sedlického, asistenta správce konkurzní podstaty, a připojilo se k ní několik diskutujících. Za pár dní však zmizela nejprve zpráva o výprodeji, poté celá diskuze.

Zvláštně informovaný - neinformovaný Papoušek

„Ke smazání příspěvku jsem se rozhodl na základě mého vlastního úsudku, protože jsem myslel, že se jedná o provokaci. Nevěděl jsem, že OP Prostějov zkrachovalo," vysvětlil Václav Papoušek ze serveru nejznacka.cz.

Zároveň dodal, že ověřit totožnost komentujících není možné.

„Aby nedocházelo k nějakým omylům, komentáře jsem úplně zrušil," doplnil Papoušek.

Lidé by o výprodej stáli

Helena Vejmolová z Prostějova by však podobný výprodej uvítala.

„Je to škoda, podle mě by toho hodně lidí využila. Pamatuji si, že můj dědeček jinde než v OP nenakupoval. Pracoval v bance a na hezké oblečení si potrpěl. Vždycky tvrdil, že v těchto oblecích se mu nejlépe chodí a že je škoda, že si už žádný nemůže koupit," míní.

Ochranné známky

Pod ochrannými známkami OP Profashion a OP Prostějov Profashion prodával oděvní podnik dlouhá léta pánskou a dámskou konfekci, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí. Názvem OP Profashion se pyšnila jeho síť podnikových prodejen. Oděvářskému gigantu se podařilo ročně pod těmito značkami prodat zboží za zhruba 17 milionů korun. Vlajkovou značku bývalého oděvářského gigantu OP Prostějov Profashion se podařilo prodat v elektronické aukci minulý rok v listopadu za 790 tisíc korun. (ham)