Pro vysvědčení si přišlo i pětadvacet druháčků kostelecké školy. Atmosféra ve třídě byla velmi slavnostní a na tvářích žáčků byl široký úsměv. Všechny děti přinesly své paní učitelce květiny i různé dárky.

"Čekají nás prázdniny. Přeji vám hodně sluníčka a moc si přeji, abyste se mi v září vrátili zase o kousek větší," prohlásila k žákům Jarmila Bartáková, třídní učitelka.

Na začátku celé slavnostní akce byli ve školním rozhlase vyhlášeni nejlepší žáci, kteří byli později oceněni.

Děti si kromě klasického vysvědčení odnesly i tzv. "mokré vysvědčení" za plavecký výcvik, který probíhal v druhém pololetí, a drobné dárky. V rámci slavnostní chvíle byly oceněny i čtenářské prezentace. Vyhlášení žáci si mohli vybrat z nabídky dětských knih.

Pro žáky, kteří se po celý rok hezky chovali, byli snaživí a aktivní, byly také připraveny odměny ve formě plastelíny, omalovánek, pravítek apod.

"Jsem ráda za takovou třídu. Děti jsou zde kamarádské, i když o přestávkách občas až moc živé," prozradila s úsměvem Jarmila Bartáková a dodala: "Opravdu mám své žáky moc ráda. Dnešní předávání vysvědčení bylo velmi emotivní, myslím si, že nejen pro mě. Budu se těšit na další školní rok. Pracovat s nimi je totiž radost."

Vítání občánků na prostějovské radnici
Na radnici přivítali nové občánky. Podívejte se