Pád stromu na vlak i utržená fasáda

"K nedělnímu večeru evidujeme celkem 230 výjezdů. Jedná se o spadené stromy na komunikaci, došlo i k pádu stromů na automobily a na vlak v obci Dzbel. Řešili jsme i utržené plechy na střechách domů a fasádu domu v Přerově," komentoval nedělní situaci v Olomouckém kraji krátce po sedmnácté hodině mluvčí profesionálních hasičů Radek Buryánek.

Hasiči zasahovali například na regionální železniční trati ve Dzbelu na Prostějovsku.

"Došlo k pádu stromu na vlakovou soupravu. Nehoda se obešla bez zranění, pomohli jsme s evakuací dvou cestujících a vlakového personálu," informoval mluvčí HZS s tím, že utržené plechy a fasáda domu v Přerově se stala v Bartošově ulici.

Další střechy létaly i v Olomouci nebo v Prostějově.

Strom na autě a tři zranění

Vichřice poslala strom na jedoucí auto u Červenky nedaleko Litovle. V autě se v tu chvíli nacházeli tři lidé. Řidiče transportoval do olomoucké Fakultní nemocnice záchranářský vrtulník. Zbylé dvě osoby byly do stejné nemocnice převezeny sanitkou.

Ilustrační foto
U Červenky spadl na jedoucí auto strom, tři zranění

Náraz kamionu do stromu

Další strom na silnici odklízeli hasiči na rychlostní komunikaci z Olomouce směrem na Mohelnici krátce před jedenáctou dopolední.

"Kamion Scania jedoucí ve směru od Olomouce narazil u sjezdu Mladeč do padlého stromu. Nehoda se obešla bez zranění," popsala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Českou republiku sužoval v neděli západní až severozápadního vítr, který místy dosahoval až 110 kilometrů v hodině. 

Silný vítr řádil 30. ledna také ve Varnsdorfu a jeho okolí.
Česko zasáhl silný vítr. Lámal stromy a ničil střechy, vyžádal si lidský život