Cyklus módních přehlídek, mluveného slova a tance zahájil prostějovský zastupitel a náměstek Olomouckého kraje Alois Mačák, který na úvod zarecitoval dvě básně.

„Chci touto formou poděkovat ženám, protože kdybychom je neměli, tak nevím, co bychom si počali," uvedl.Charitativní módní přehlídka Tvořím, tedy jsem

Návštěvníci se během večera měli rozhodně na co dívat. Charitativní akci zahájila módní přehlídka šperků Radky Krahulcové, nechyběly patchworkové džínové kabelky Ivety Krchňavé, batikované oděvy z dílny Českého červeného kříže či barety z ovčí vlny. Ludmila Pleskačová předvedla publiku retro kabelky vyráběné podle starých fotek, Gabriela Musilová ručně malovaná trička a Renata Skaličková kabelky.

Studentky střední školy Art Econ předvedly vlastnoručně vyrobené klobouky, k nimž dělala květinové dekorace Pavla Koutná.

Večerem provázel moderátor Jakub Čech, o zábavu se postaraly tanečnice z tanečního studia Just Lite či skupina Country Zuzana, která divákům předvedla couvák. Jitka Juříčková předvedla šicí a vyšívací stroj a Marie Čígelská ukázala, jak se tká z vlny.

Setkání, na kterém se představily výrobky a produkty úspěšných a tvořivých žen z města a regionu, uvítala i náměstkyně primátora Alena Rašková.

„Chtěla bych vyzvednout všechny tvořivé ženy. Lidé mohou rozdávat krásu, radost i dobrou náladu, a pokud někdo tvoří krásné věci kolem nás, je to to nejhezčí, co může dát," řekla Alena Rašková.

Výtěžek z charitativní akce, jehož součástí byl letos i kabelkový veletrh, podpoří aktivity Českého červeného kříže v Prostějově.

„Je to akce na podporu našich aktivit, především na dofinancování služeb pro seniory," vysvětlila ředitelka spolku Lenka Černochová.

A jakou částkou nakonec návštěvníci charitativní módní přehlídky přispěli? „Podařilo se nám vybrat 14 155 korun. Je to o téměř čtyři tisíce korun více než minulý rok, takže s výsledkem akce jsem spokojená," zhodnotila Lenka Černochová.