„Obyvatelé z pečovatelského domu mě oslovili na konci loňského roku s prosbou, zda by nebylo možné zřídit zastávku autobusové linky městské dopravy na Arkádě," uvedl náměstek primátorky Pavel Smetana, který se na základě jejich žádosti obrátil na vedení prostějovské dopravní společnosti.

„Vedení firmy nám vyšlo vstříc, nebyl to pro ně žádný problém. Zastávka je při cestě, takže linka nenabude žádného zpoždění. Senioři tak budou mít mnohem snadnější cestu do nákupní zóny, než tomu bylo dříve," dodal Pavel Smetana.

S požadavky seniorů se setkala i vedoucí odboru domovní správy Marie Hájková, která má dům s pečovatelskou službou ve svém spravování.

„Je dobře, že se město a dopravní firma rozhodla udělat vstřícný krok k obyvatelům domu v Hacarově ulici. Jsem si jistá, že to lidé maximálně využijí. Většina z nich si už netroufá jezdit osobním automobilem, proto využívají městskou hromadnou dopravu, která je mnohdy jediným východiskem, jak si zajet nakoupit nebo vyřídit něco ve městě," okomentovala novinku v městské hromadné dopravě vedoucí odboru domovní správy Marie Hájková.

Cestující mohou poprvé využít nově zřízené zastávky Arkáda od šestého března a to hlavně u trasy linky číslo 16 na trase Domamyslice – Tesco.

Časové polohy spojů zůstávají stejné.