A s ním populární samosběr, který pěstitelé jahod nabízeli hned na několika pozemcích na Olomoucku. V Prostějově ovšem slibují, že to nejlepší teprve přijde – chuťově výrazná super pozdní odrůda.

V Olomouci-Slavoníně, kde letos byly ke sklizni čtyři hektary celé řady odrůd, skončil samosběr v pátek odpoledne.
Ve Skrbeni jdou rovněž do finále.

„Už to vyžaduje velkou trpělivost. Proto je nás tu taky jen pár,“ rozhlížela se po jahodové plantáži mezi Skrbení a Horkou nad Moravou sympatická blondýna.

Mezi jahodníky se v tu chvíli v sobotu odpoledne pohybovala zhruba desítka statečných. Brigádníci odhadovali, že sklizeň potrvá možná ještě den, dva.

V Prostějově si ovšem milovníci jahod mohou pochutnat na super pozdní odrůdě. Samosběr, který by měl odstartovat ve středu, nebude denně.

„Pěstujeme super pozdní odrůdu, která začne být nazrátá k samosběru již v nejbližších dnech. Jedná se o naši nejoblíbenější odrůdu, velice tmavá a chuťově výrazná, vhodná jak na přímou spotřebu, tak na zavařování a marmelády,“ zvali v neděli pěstitelé Dostálovi na plantáž, kde oblíbenou odrůdu pěstují na celém jednom hektaru plochy.

Uzavírka části Palackého ulice v Olomouci od 29. června 2019. Ze třídy Svobody ke zdravotnické škole neodbočíte
Palackého zavřela oprava. Z náměstí Hrdinů neprojedou auta ani tramvaje
Ve Střeni nechali vyset zelený hrášek, aby pozemek určený k výstavbě letos zbytečně neležel ladem. Zájemci si mohou přijít natrhat lusky. Zadarmo.
Obec nechala vyset hrášek, můžete si natrhat, zdarma