Pořádně nabito bylo v pátek večer před kosteleckou radnicí. Očekávání, netrpělivost, nadšení, to vše se vznášelo ve vzduchu. Především díky dětem, které se těšily na nadílku od Mikuláše a také rozsvícení vánočního stromku.

Toho se dav čítající pomalu třetinu města dočkal, nejprve je však přivítala moderátorka Martina Procházková a pak dostaly prostor děti. Nejprve ty nejmenší křepčily na dětské písničky, starší předvedly naopak koledy či zumbu.

Rozsvěcení vánočního stromu na náměstí TGM v Prostějově
Kde a kdy se budou na Prostějovsku rozsvěcovat vánoční stromy? Podívejte se

"Jsme zde hlavně kvůli dětem, na jarmarku jsme ještě nebyli. Chodíváme pravidelně. A vánoční strom? Rozhodně je hezčí než loni," poznamenal k rozložitému jehličnanu třeba Jiří Sasen. Ten poprvé zazářil po půl páté, ještě předtím, než do dějiště vtrhla parta čertů a andělem a Mikulášem.

Mnohým se mohl zdát povědomý, kdo pak hádal, že se za plnovousem skrývá starosta František Horák, měl pravdu. "Účast je perfektní. Navíc v ten samý den se rozsvěcení koná i v Prostějově. Je tedy vidět, že program máme kvalitní, když si i přesto na něj lidé cestu najdou," ocenil své sousedy starosta.

On i Martina Porcházková pak taky vyzdvihli během večera několikrát místní spolky. Ať už hasiče nebo fotbalisty. "Musím jim moc poděkovat, bez nich by takováto akce nešla uskutečnit," prohlásil starosta předtím, než se odpsěchal převléct do mikulášského a rozdávat dárky dětem.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? S Mikulášem na Kosíř, adventní prohlídky či rozsvěcování stromů