Co všechno jste v loňském roce v obci udělali?

"Největší investiční akcí byla rekonstrukce ulice Biskupická. My jako městys jsme se podíleli rekonstrukcí parkovacích stání a chodníků. Dokončena a zkolaudována byla cyklostezka Kralice na Hané – Bedihošť. Hodně jsme celé Kralice ozeleňovali. Vznikl nový parčík U pivovaru, vysazeno tam bylo okolo třiceti ovocných stromů a jsou tam i atrakce pro děti. Instalovány byly nové měřiče rychlosti. Ozelenili jsme také v rámce rekultivace bývalou skládku."

Mateřská škola se dočká nové střechy a obvodové zdi.
Školku v Kralicích zvelebí, dostane novou střechu i zeď kolem areálu

Co máte v plánu pro letošek?

"Plánujeme výstavbu parkovacích míst u základní školy, u parčíku U pivovaru. Chystáme rekonstrukci dvou chodníků. Na náměstí chceme vysadit další stromy a instalovat tam kiosek s místními specialitami. Plánujeme i rekonstrukci ulice Biskupická nová, která naváže na dokončenou Biskupickou. Jedná se o místní komunikaci. Ve spolupráci s Vodovody a Kanalizacemi plánujeme rekonstrukci kanalizace ve Vitonicích. Chtěli bychom rekonstruovat i všechny autobusové zastávky. Práce nás čeká i ve fotbalovém areálu, kde vznikne dětské hřiště a rekonstrukce čeká i na opěrnou zeď horního hřiště."

Výhledově čekají i větší akce?

"Máme velký projekt týkající se rekonstrukce hřbitova. V současnosti je ale v majetku církve. S hřbitovem se ale musí něco udělat, protože je na pískovém podloží a propadají se nám hroby. Dokončujeme i projekt na vybudování Čističky odpadních vod v místní části Kraličky."

Kralické Masopustní veselí 2022
Kralicemi běhal medvěd a voněly jitrnice. Takto se tam slavil masopust

Co vaši hasiči?

"Mohou se těšit na nové hasičské auto, které už je ve výrobě. Přijde nás téměř na čtyři miliony korun a dodáno by mělo být v létě. Na hody se tak představí občanům."

Blíží se komunální volby, budete znovu kandidovat?

"Určitě, hodlám kandidovat znovu. Být ve vedení obce je velmi náročné poslání, které jsme přijala. Snažila jsem se ho zvládnout jak nejlépe jsem uměla v době, která pro mě nebyla nejjednodušší. Mám na starosti dvě malé děti, do funkce starostky jsem se dostala třináct dnů po narození mé mladší dcery. Když jsem to zvládla předtím, tak věřím, že teď už bude jenom lépe."

Dva symboly Kralic na Hané v podobě staleté lípy a vánočního smrku padly k zemi vinou vichřice ve čtvrtek 17.2. 2022.
Kralice pláčou: vichřice jim vzala dva symboly. Staletou lípu a vánoční smrk